Aandacht voor je oksels

Afgelopen weekend had ik een etentje, waarbij ik een leuk jurkje aan wilde trekken. Op het laatste moment bedacht ik, dat het al even geleden was, de laatste keer dat ik mijn oksels gewaxt had. Een vlugge blik in de spiegel maakte me toch een beetje ongerust. Dus vroeg ik aan mijn verloofde, of hij vond dat ik dat jurkje aan kon. Ik hief mijn arm omhoog, om hem goed duidelijk te maken, wat het probleem was.

‘Dat staat toch heel leuk’, was zijn commentaar.

‘Ja, het jurkje is leuk, maar dat okselhaar?’ vroeg ik nadrukkelijk.

‘Daar zie je niets van’, vond hij. Maar hij had z’n bril niet op, dus ik vertrouwde het niet helemaal.

Ik keek nog eens goed in de spiegel en eerlijk is eerlijk, mijn verloofde had gelijk. Je zag er niets van. Eigenlijk zat er gewoon geen haar. Ik ben wat neurotisch aangelegd, als het om haar gaat.

Dus ik kon gewoon mijn jurkje aan.

Later realiseerde ik me, dat ik helemaal niet in de spiegel hoef te kijken of er alweer haar zit. Ik ruik het namelijk nog eerder dan dat ik het zie. Hoe dat komt, zal ik je uitleggen.

Dat je zweet, is op zich niet heel prettig, maar het is een proces wat nodig is voor de temperatuurregulatie van je lichaam. Wanneer je lichaam vindt dat het te warm is, gaat het afkoelen. En dat doet je lichaam door te zweten. Daar moet je eigenlijk niet teveel aan doen. Maar de geur van zweet, die is zo vervelend!

Die geur wordt veroorzaakt door bacteriën. En die bacteriën nestelen zich aan de haartjes. Dus als er weer wat haartjes doorkomen, dan ruik ik dat meteen. En dan haal ik ze, neuroot als ik ben, ook snel weer weg. Ik doe dit nu gemiddeld een keer in de vier weken.

Maar het is dus ook zo dat wanneer je je oksels waxt, je geen deodorant meer nodig hebt: er zit geen haar waar die bacteriën zich in verschuilen. Dit is anders dan scheren: bij scheren haal je alleen het bovenste topje van de haar. De rest van de haar blijft in de huid zitten. Een lekker broedplekje voor die bacteriën.

Ook zo’n dingetje, bij geschoren oksels: die grijze gloed van de haartjes die je afgeschoren hebt. Het wordt nooit echt mooi glad, je ziet de haartjes alweer door de huid heen schemeren, ook al heb je ze net geschoren. Zeker wanneer je donker haar hebt. Zo jammer!

Ook daarvoor is waxen een uitkomst. De haartjes worden in z’n geheel verwijderd en je krijgt echt zo’n mooie roze tv-reclame oksel. Zeker wanneer je minder deo gebruikt (is namelijk niet zo goed voor je huidje) en de huid niet meer beschadigd wordt door het scheren.

Het vraagt wel een investering, wanneer je begint met je oksels: het is lastig om dat haar op te sparen. Het is zo zichtbaar! Zeker wanneer je regelmatig sport, is het een enorme uitdaging om met okselhaar rond te lopen. Gelukkig wordt dat wel beter na een tijdje. De haartjes worden lichter, dunner, minder zichtbaar en het duurt steeds langer voordat ze terugkomen.

Wanneer je nu begint, heb je over vier maanden mooie, gladde oksels om mee op vakantie te gaan.

Lijkt dat je wat? Plan dan nu je afspraak in op http://www.besilk.nl.

Je bent van harte welkom in onze salon!

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn... Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om 'te mooi om...

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button