Dank U Meesteres

Toen ik nog maar net met mijn wax salon was begonnen, had ik in theorie alles wel geleerd, maar nog niet alles in de praktijk meegemaakt. Ik wist dat ik bij een nieuwe klant moest vragen of deze medicijnen gebruikt, waar we iets van moeten weten. En in geval van bloedverdunners moest ik alert zijn.

Dat was zo’n beetje de basiskennis die ik had over bloedverdunners en waxen. Gelukkig weet ik nu meer.

Suikeren bij iemand die bloedverdunners gebruikt, kan, maar vraagt wel speciale aandacht.

Maar ik wist niet precies hoe en wat, tot Pieter voor het eerst bij mij in de salon kwam. Pieter was een fijne klant, iets ouder dan ik en hij slikte bloedverdunners. Hij wilde zijn gehele lichaam kaal. Hij was zo’n klant die een flesje wijn mee nam, omdat een goed glas wijn voor de behandeling (en ook nog eentje tijdens de behandeling) hem erdoorheen hielp. Voor het ontharen van een heel lichaam ben je wel even bezig namelijk.

Maar het kan natuurlijk. Het waren mijn wilde beginjaren, dan heb je nog niet overal regels voor, zeker niet voor klanten die een glas wijn willen tijdens de behandeling. En ik vond het heel leuk om Pieter te ontharen. Overal waar ik haar zag, mocht ik het weghalen. Daar krijg je mij super enthousiast mee. Wat mij betreft is elke haar die onder mijn neus op mijn lichaam groeit, er een teveel. Ze mogen van mij allemaal weg. Ik vind het heerlijk als ik zo helemaal los kan gaan.

Met Pieter had ik afgesproken dat hij in twee sessie zou komen. Armen, benen, brazilian wax, billen, borst, buik, oksels, rug… Dat is best veel om in een keer te doen. Liever in twee keer.

De eerste middag met Pieter heb ik zijn armen en benen helemaal behandeld. In de volgende sessie zou ik zijn romp behandelen.

Toen hij de tweede middag in die week kwam (met weer een nieuwe fles wijn), schrok ik enorm toen ik hem zag: zijn armen waren helemaal bont en blauw. Niet zomaar een blauwe plek, maar alsof hij een intense SM sessie had ondergaan. Dat zei ik dan ook tegen hem.

Pieter moest enorm lachen. Hij maakte het gelijk nog erger: ‘Dat heb jij zelf gedaan’, zei hij. Oh, wat voelde ik me naar! Door die bloedverdunners was de huid van Pieter veel gevoeliger. Bij het minste of geringste duwtje op zijn huid kreeg hij een enorme blauwe plek. Maar ook wondjes waren niet te stelpen. Die bleven gewoon doorbloeden.

Zelf was Pieter er heel nuchter over. Hij had dit altijd, ook bij andere wax salons werd hij zo te grazen genomen. Maar omdat de blauwe plekken al lang weg waren, terwijl zijn huid dan nog steeds glad was, had hij die waxbehandeling er wel voor over. En omdat bij Be Silk de haartjes langer wegbleven dan bij normaal waxen, kwam hij bij ons.

Dus begon ik aan de rest van zijn lichaam. Ik begon een beetje zenuwachtig, ik wilde niet nog meer blauwe plekken maken. Pieter vond het allemaal juist heel erg grappig. Wanneer ik de suiker weg trok, zei hij gelijk: ‘Dank u Meesteres’, alsof we met een heuse SM sessie bezig waren. Daar moest ik dan ook wel weer om lachen.

Pieter is vorig jaar overleden aan een infarct. Soms denk ik nog wel eens aan hem. Hij was een markant figuur. Niet iedereen neemt een fles wijn mee naar de salon en zegt: ‘Dank U Meesteres.’ (eigenlijk doet niemand dat). Dankzij hem weet ik nu hoe ik om moet gaan met klanten die bloedverdunners gebruiken. Ik heb op hem eindeloos en goed kunnen oefenen. Ik weet nu heel goed wat de risico’s zijn. Dank je wel Pieter.

Voor alle mensen die bloedverdunners slikken en misschien nog twijfelen of ze gewaxt kunnen worden: jullie kunnen gerust bij Be Silk terecht. Wij weten wat kan en wat niet kan en zullen dit goed bespreken voordat we met de behandeling beginnen. En als je een glas wijn wilt voor je behandeling, kun je daarvoor beter naar een cafe gaan. Er was 1 klant die dat mocht tijdens de behandeling en dat was Pieter.

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Mijn zoektocht naar suiker

Ontharen kan op veel manieren en elke manier heeft voor- en nadelen. Scheren bijvoorbeeld gaat lekker snel en kun je makkelijk thuis doen. Maar je hebt er kort plezier van, je krijgt hele nare stoppels, een rode, geïrriteerde huid en zelf ingegroeide haren....

0 reacties

Call Now Button