Klanten uit India?

Eigenlijk ben ik altijd goed van vertrouwen. Soms ga je daar misschien de boot mee in, maar ik heb een hekel aan wantrouwen. Dat is gewoon mijn aard. Als iemand mij wil bedonderen, is dat niet moeilijk. Gelukkig gebeurt het niet (of ik heb het niet eens in de gaten). En anders probeert mijn verloofde me wel te behoeden voor mogelijk onheil. Maar soms gebeuren er rare dingen.

Enige tijd geleden ontving ik een mailtje van een meneer uit India. Hij wilde graag een cadeaubon kopen die ingeleverd kon worden bij Be Silk. Wij hebben cadeaubonnen, dus ik mailde hem enthousiast terug dat zulks mogelijk is. Hij antwoordde gelijk, hij wilde voor €300 aan cadeaubonnen aanschaffen. Dat leek mij natuurlijk een goed plan.

Alleen praktisch was het wat onhandig: hoe krijg ik die cadeaubonnen naar India? En hoe gaat het dan met betalen?

Hij suggereerde dat hij kon betalen met zijn credit card. Dat klinkt wel heel handig, maar ik heb echt geen idee hoe ik dat moet doen. Hier in Nederland €300 incasseren van een creditcard uit India? We liepen vast in onze mailcorrespondentie.

’s Avonds vertelde ik mijn verloofde dit verhaal tijdens het eten. Hij legde zijn mes en vork neer en keek mij hoofdschuddend aan. ‘Miriam’, zei hij, ‘Denk eens goed na. Een man helemaal uit India. Die voor €300 cadeaubonnen wil hebben van een kleine wax salon in Leiden.’

Met armgebaren gaf hij de afstand tussen het hele grote India ver weg en piepkleine Leiden aan. Hij keek me theatraal aan en vervolgde:  ‘En dan daarom al jouw bankgegevens wil. Vind je dat zelf ook niet een beetje vreemd?’

Tja, als je het zo bekijkt. Vanuit mijn salesview leek het mij een mooie opportunity. Maar misschien was enige achterdocht ook wel op z’n plaats. Teleurgesteld at ik mijn worteltjes. Ik vond het juist zo leuk, een mysterieuze klant uit India.

Na het eten stuurde ik een mailtje naar India, dat ik hem graag wilde helpen, maar dat het mij niet lukte om via de mail dit goed af te kunnen handelen. Dan had ik het zelf in ieder geval goed afgerond, of het nu een phishing mail was of niet. Ik baalde er wel een beetje van…

Maar toen. Drie weken later.

Ik was gewoon aan het werk in de salon in Leiden. Alle behandelruimtes waren bezet, iedereen was druk aan het suikeren, toen de deur open ging. Ik kon een paar herenschoenen voorbij zien komen vanuit mijn positie. Dat was voor mij het signaal om even te stoppen met suikeren en naar de ontvangstruimte te lopen.

Daar stond een keurige gentleman. Met een licht tropisch kleurtje.

Ik had gelukkig nog een schone hand om hem de hand te schudden (in mijn linkerhand had ik nog de suiker waarmee ik aan het werk was, hahaha). Hij stelde zich voor: het was mijn mysterieuze klant uit India!

Omdat het niet gelukt was om via de mail de cadeaubonnen te regelen, was hij maar even langs gekomen. Hij was toch in London voor zaken, dus hij was in de buurt.

En hij had een afspraakje met een vriendje, aan wie hij die cadeaubonnen cadeau wilde doen. Dus of hij het gelijk even af kon handelen. Hij legde cash 3 biljetten van 100 euro neer.

Ik voel nog die triomf in mijn borst omhoog wellen, nu ik dit opschrijf. Zie je wel! Ik heb echte klanten uit India, die bij Be Silk cadeaubonnen kopen. Niks geen phishing. Gewoon een echte man met echt geld.

Wat was dat leuk, tijdens het eten ’s avonds aan tafel: ‘je raadt nooit wie er vandaag bij ons langs kwam in de salon’.

Mijn verloofde kon het inderdaad niet raden. En ik vind het nog steeds leuk.

We hebben trouwens hele leuke cadeaubonnen in de salon. Misschien ook wat voor jouw vriendin voor haar verjaardag? Het hoeft niet gelijk voor €300 hoor. We hebben ze al vanaf €15.

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Mijn zoektocht naar suiker

Ontharen kan op veel manieren en elke manier heeft voor- en nadelen. Scheren bijvoorbeeld gaat lekker snel en kun je makkelijk thuis doen. Maar je hebt er kort plezier van, je krijgt hele nare stoppels, een rode, geïrriteerde huid en zelf ingegroeide haren....

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button