Rokjesdag

Tegenwoordig is de term helemaal ingeburgerd. Rokjesdag.

Het lijkt ook alsof iedereen weet wat het is: de eerste dag in het voorjaar, waarop als bij toverslag heel vrouwelijk Nederland ’s ochtends bedenkt dat het zo mooi weer is, dat we een rokje aan kunnen. Zonder panty, want met panty is het bedrog. Volgens Martin Bril.

En volgens mij is Martin Bril degene die het woord ‘rokjesdag’ verzonnen heeft. In zijn wekelijkse column in de Volkskrant heeft hij de term gelanceerd. In 2010 is een verzameling van zijn columns uitgegeven door Prometheus, onder de titel ‘rokjesdag’. Sindsdien is het een eigen leven gaan leiden, en wordt er zelfs door SBS6 een soort nationale feestdag van gemaakt.

Voor mij was rokjesdag vroeger een ingewikkelde dag: wanneer na een winter mijn benen weer bloot konden, qua weer, wilde dat niet zeggen dat dat ook qua benen zomaar kon. Mijn benen hadden een flinke voorbereiding nodig. Sowieso was mijn huid na de winter altijd volledig uitgedroogd op mijn benen. En ik was voorzien van een flink wintervachtje: van enkels tot bikinilijn waren mijn benen bedekt met donkere, lange haren. Afschuwelijk. 

Scheren maakte de ellende alleen maar groter. Mijn huid werd nog droger. Ik probeerde echt zorgvuldig te scheren, maar ik maakte vaak wondjes, vooral rond mijn enkels. En de gladde huid was maar van korte duur. Dezelfde avond voelde ik de eerste stoppels alweer. Echt glad was het nooit.

Wat een verschil met de situatie nu! 

Een keer in de 6 tot 8 weken helpt een van mijn lieve collegae mij van dat haar af. De haartjes zijn heel zacht en dun geworden in de loop van de tijd. Nooit meer stoppels. Ik scrub mijn huid 1 keer per week (als ik eraan denk, eerlijk is eerlijk, dat is dus niet elke week, shame on me) en smeer mijn huid goed in na het douchen met onze bodylotion. Dit is de gouden formule voor mooie, gladde benen. 

Van mij mag het elke dag rokjesdag zijn. Zelfs al zitten er een paar haartjes, ze storen me niet meer. Ze zijn zo dun en zacht. Ik kan gewoon altijd een rokje aan. Of een korte broek. Mee naar het strand. Sporten in een tanktopje. Of verrast worden met een leuke date. Hoe fijn!

Wil jij dit ook? Boek dan je eerste afspraak voor je benen, dan krijg je van ons de tweede afspraak kado. Wij geven je graag zo’n mooie, gladde en zachte huid. Wie wil dat nou niet?

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn... Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om 'te mooi om...

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button