Thaise Toestanden

in een vorig blog heb ik je verteld over mijn ontharingsavontuur in Egypte. Gelukkig is het niet overal kommer en kwel. In mijn vakantie in Thailand bijvoorbeeld heb ik hele goede wax ervaringen gehad.

In Thailand wordt, zeker bij badplaatsen en op de eilanden, veel gewaxt. Vaak wordt dit gecombineerd met een massage salon. Je kunt hier prima terecht voor een behandeling.

Mijn laatste waxbehandeling die ik in Thailand heb meegemaakt, was heel bijzonder. Ik was op vakantie in Hua Hin, een badplaats, zo’n drie uur naar het zuiden rijden vanaf Bangkok. Mijn oog was gevallen op een massagesalon, waar in het engels aangekondigd stond dat klanten er terecht konden voor waxbehandelingen. Gehele armen, benen, bikinilijn, Brazilian wax, alles was mogelijk.

Het was een typisch Thaise massagesalon, in een smal straatje waar net 1 auto doorheen kon rijden. Op de stoep voor de salon zaten twee dames die er werkten, enigszins verveeld te wachten op klanten.

Ik probeerde duidelijk te maken dat ik graag gewaxt wilde worden. Sinds mijn ervaring in Egypte ga ik nooit meer voor een ‘full body wax’, maar ik wilde nu graag mijn armen en benen glad laten maken. Eigenlijk vooral voor het experiment, niet omdat het heel erg nodig was.

Met handen en voeten, wijzend naar het bord en naar mijn benen en armen, konden we elkaar behoorlijk goed begrijpen. Ze hadden een rekenmachientje bij de hand, waarop ze intikte wat de behandeling mij zou kosten. Ik hoefde daarover niet te onderhandelen, ik vond het een prima prijs. Omgerekend zou het €27 zijn. In Nederland ben je duurder uit.

De dame die mij zou gaan waxen, ging mij voor. Voordat ik naar binnenging, deed ik mijn slippers uit: in Thailand is dat de gewoonte. Vervolgens volgde ik haar naar binnen, waar we een trap op liepen. Ondertussen pakte zij een grote wokpan en nam die mee naar boven. Ik vond het toen al leuk.

Boven in het gangetje stond een klein elektrisch kookplaatje naast een soort gootsteen. Ze vulde de wokpan met water en plaatste deze op het kookplaatje. Vervolgens schoof ze een deur open en wees ze mij waar ik naar binnen moest.

Ik kwam terecht in een donkere kamer. Er brandde een klein lampje, maar daar stond een kast half voor. Ik vond het heel bijzonder dat ze me daar wilde waxen: je hebt toch wel wat licht nodig…

In het midden van de kamer stond een massagetafel met een tamelijk schone handdoek erop. Boven deze tafel hing een rails, zoals ze die ook in ziekenhuizen hebben om bedden met een gordijn te scheiden. Alleen hier hingen geen gordijnen. Tegen de ene muur stond een kast, aan de andere kant was een deur naar buiten, misschien naar een balkonnetje of zo. Ik kon dat niet goed zien.

Ze bleef nog even bezig bij dat kookplaatje, terwijl ik geacht werd mij uit te kleden. Toen ze even later binnenkwam, was ik al op de massagetafel geklommen. Ze overzag de situatie en besloot dat het te donker was om te kunnen waxen. Dat was ik met haar eens!

Ze probeerde of het beter zou zijn met de deur open. Er kwam een warme Thaise currygeur naar binnen, maar weinig licht.

Toen klom ze op een stoel, maakte het lampje los van de muur en wikkelde het snoer een paar keer om de rails boven de behandeltafel. Er was licht. Wat de brandweer vind van zo’n situatie is in Thailand niet heel erg belangrijk.

Vervolgens legde ze de strips klaar. Ik was natuurlijk doodnieuwsgierig, dus ik pakte ze op om even te bekijken. Ze vond mijn belangstelling grappig en legde uit dat dit strips waren, die je vaker kon gebruiken. Het was gelamineerd katoen, je kon het na afloop schoonmaken. Daartoe zette ze een kleine wastobbe onder de massagetafel, daarin verzamelde ze de gebruikte strips. Ze konden zo gelijk in het water alvast wat weken. Handig! Ik probeerde maar niet na te denken over de bacteriën die zich in die bak eenvoudig konden vermenigvuldigen.

Ze haalde op het gangetje de pot met wax uit de wokpan en begon met de behandeling. Ik heb altijd geleerd, uit te kijken voor ‘double dipping’. Dat is wanneer je vaker met 1 spatel in de wax gaat. Dit is niet zo hygiënisch, omdat je dan bacteriën van de huid overbrengt op de wax en vice versa. Maar sowieso was deze waxpot al bijzonder: het was een pot waar oorspronkelijk creme in had gezeten, waar ze nu wax in hadden gedaan. De omstandigheden in Thailand zijn nu eenmaal anders dan in Nederland.

Het spatelen van de wax ging afwisselend met de haargroeirichting mee, en dan weer er tegenin. Maar ze deed wel vreselijk haar best. En het was een reuze gezellige dame. Ze was ongeveer van mijn leeftijd en had al heel veel relaties achter de rug, met mannen van verschillende nationaliteiten. Ik voelde meteen een enorme verwantschap, we dachten tamelijk hetzelfde over mannen. En dat alleen al vond ik een mooie ervaring. Ze vertelde mij over haar kinderen, de struggle die ze heeft als alleenstaande moeder in Thailand.

Ik geloof dat het niet heel fijn is om als vrouw geboren te worden in Thailand, wanneer ik haar verhaal zo hoorde.

Al kletsend haalde ze overal de haartjes weg. De wax was een wonderlijk goedje: het loste op in water, maar het was geen suikerwax. Dat weet ik zeker, omdat ik het stiekem even geproefd heb, toen zij op de gang weer een nieuwe lading haalde. Het smaakte nergens naar, en het was zeker niet zoet. Ook niet giftig, want ik leef nog.

Enfin, toen ze overal geweest was, haalde ze de restjes weg met een doekje, zoals dat bij ons ook gaat.

En ik vond, gezien de omstandigheden, dat ze een geweldige klus had geklaard. Ik weet niet of ik het, met dezelfde middelen, beter had gekund. Maar vooral ons gesprek, in haspelend Engels, waarbij we elkaar toch zo goed begrepen, had me geraakt. Ik vond het een top ervaring.

Mijn vriend, die me kwam ophalen, stelde ik aan haar voor: ’this is the good man I finally found. They do exist!’ Ze grinnikte en nam de 1000 Baht aan. ‘I keep looking, you never know’, zei ze, voordat we vertrokken.

Buiten in het volle licht zag ik nog wel wat haartjes op mijn benen. Ach, het is maar haar.

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn... Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om 'te mooi om...

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button