Wat heeft meetkunde met waxen te maken?

Op dit moment zijn we druk bezig met de opening van onze nieuwe vestiging in Rotterdam. Het pand aan de jufferstraat moet flink verbouwd worden voordat we er kunnen waxen. Een hele ploeg bouwvakkers is hard aan het werk om er iets heel moois van te maken.

Het plafond moest vervangen worden. Tijdens behandelingen kijken jullie immers allemaal naar het plafond. Het lelijke systeemplafond met vlekken, butsen en kuilen, dat was geen aanbeveling. Dus dat was het eerste wat eruit ging, samen met de tl-bakken. Die fabriekssfeer was in ieder geval weg.

Achter het systeemplafond zaten allemaal buizen, draden en isolatiemateriaal. Daar moest wel iets gebeuren, dat kon ik zo niet laten voor een interessant ‘industriële look’. Een nieuw systeemplafond dus.

Ik heb mij online verdiept in de wonderlijke wereld van de systeemplafonds. Ongelofelijk, ik wist niet dat er zoveel keuzes te maken vielen. De duidelijkheid van de meeste websites liet te wensen over, er werd een basiskennis veronderstelt, die bij mij volledig ontbreekt. Het kostte dus nogal wat moeite, maar uiteindelijk had ik een plafond besteld en een monteur om het plafond erin te hangen.

De beste man kwam op de afgesproken dag uit Drenthe gereden om in Rotterdam het plafond op te hangen. Hij was voor de zekerheid om 5AM vertrokken. En was dus al om 7 uur in de salon (terwijl we afgesproken hadden dat hij er om 8 uur zou zijn). Enfin, het was allemaal een hoop gedoe, wil ik maar zeggen.

Het gedoe werd zelfs nog erger, toen de plafondboer merkte, dat het pand niet recht was. Hij zat halverwege het inbouwen van het plafond met zijn handen in het haar: welke lijn moest hij aanhouden om het plafond er optisch recht in te hangen. Ik had niet kunnen bedenken dat dit dingen waren waar ik over na zou moeten denken in dit leven. We hebben er samen ons hoofd over gebroken, mitsen en maren besproken en uiteindelijk heb ik vertrouwd op zijn vakmanschap.

En dat bleek een goede keuze. Het plafond hangt er nu keurig strak in.

Trots liet hij me twee dagen later zien hoe hij gewerkt had met de scheve muren en rechte plafonddelen. ‘Meetkunde’, zei hij grijnzend,’alles gaat om meetkunde. Dat komt in elk vak voor.’

Vol verwachting keek hij me aan: hoe kwam meetkunde in mijn vak aan de orde? Ik moest er even over nadenken, maar toen wist ik het: ‘jazeker, bij ons komt ook meetkunde voor. Bij de Brazilian Wax, wanneer dames een driehoekje willen.’

Ik zag hoe hij in zijn hoofd hier een visuele voorstelling van probeerde te maken. Er zweefde een lichte blos over zijn wangen. ‘En neem je dan de neus als uitgangspunt?’, vroeg hij geïnteresseerd. ‘Jij denkt dat ik jou bij de neus neem hè?’, antwoordde ik hem lachend. ‘Nee, ik gebruik de navel als uitgangspunt, dat is de oorsprong van alles. En de tenen natuurlijk.’

‘Ja ja’, zei hij, terwijl de blos zich verdiepte.

Zonder dollen, het is echt lastig om een driehoekje goed symmetrisch te krijgen. Daarvoor moeten je heupen en benen goed recht liggen. En dan zijn er ook nog allemaal variaties: een scherpe V, een brede driehoek, hoog boven je clitoris, of de punt halverwege de schaamlippen.

Het is echt precieziewerk.

En dat vinden we leuk, zo’n uitdaging!

‘Ieder z’n vak’, vond de plafondboer. En daar heeft hij gelijk in.

Ondertussen kun je dus voor een driehoekje naar wens bij Be Silk terecht. Wij maken er een sport van om er het mooiste driehoekje van te maken voor jou!

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Mijn zoektocht naar suiker

Ontharen kan op veel manieren en elke manier heeft voor- en nadelen. Scheren bijvoorbeeld gaat lekker snel en kun je makkelijk thuis doen. Maar je hebt er kort plezier van, je krijgt hele nare stoppels, een rode, geïrriteerde huid en zelf ingegroeide haren....

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button