Corona nieuws

We gaan open op 11 mei!

Wij houden ons strikt aan de maatregelen die het RIVM ons oplegt. Zo kun je veilig naar je wax afspraak komen.

Wij passen de website, indien nodig, direct aan op veranderende omstandigheden. 

Update 6 mei 2020

Wat kun je zelf doen in Corona tijd?

Helaas, dat haar groeit gewoon door, terwijl je nu niet naar de salon kunt.

Daar hebben we wat op bedacht: je kunt met onze DIY pakketten aan de slag om zelf die haartjes weg te halen.

We hebben twee verschillende pakketten:

1: een DIY-pakket met premium suiker, speciaal geschikt voor dunne haartjes (benen, armen, gezicht): DIY voor dummies.

2: een DIY-pakket met sterke suiker, speciaal geschikt voor dikke, stugge haren (schaamstreek, oksels).

Met beide pakketten kun je werken met strips of met een bolletje suiker, afhankelijk van hoe handig je er mee bent.

Je kunt ze bestellen in onze webshop.

Om je te helpen, hebben we een YouTube kanaal, met een heleboel instructiefilmpjes.

Elke dinsdag en vrijdag om 11 uur geeft Miriam live workshops hoe je met de suiker kunt werken, via Facebook en Instagram.

Maar je mag ons altijd even bellen of mailen wanneer je vragen hebt.

Nieuws over het oksel abonnement

Zomer oksel abonnement

Door het coronavirus ben je nu gedupeerd wanneer je het zomer oksel abonnenemt hebt aangeschaft: je kunt nu niet langskomen om te waxen.

Daarom is je abonnement dit hele jaar geldig (in plaats van t/m augustus). Dus als we weer open gaan heb jij de rest van het jaar gladde oksels!

Lees meer

Ons unieke aanbod

Hier zeg jij geen nee tegen. 

Na jouw eerste behandeling, krijg je de tweede behandeling gratis! Lees er alles over.

Suikerontharing

Ben jij die stoppels ook zo zat? Die rode bultjes na het scheren? Pijnlijke ontstoken ingegroeide haren, nooit een mooie zachte huid…
Dan kunnen wij je helpen! Met suikerontharing krijg je weer een gezonde, aantrekkelijke huid.

Lees hier over mijn zoektocht naar de ideale manier om te ontharen.

De Eerste keer waxen

De eerste keer een Brazilian wax, dat kan heel spannend zijn. Het kan pijn doen en je weet niet hoe pijnlijk het wordt. Je moet ‘bloot’ liggen en dat is best eng. Alle redenen om het spannend te vinden.

Wij begrijpen dat. En we kunnen je gerust stellen: voor ons is het niet de eerste keer. We helpen je er doorheen, vriendelijk en professioneel. We gaan goed voor je zorgen.

We hebben een kort intake gesprek, waarbij we vragen of je last hebt van allergien, of dat er bijzonderheden zijn waar we rekening mee houden (zo is het handig om te weten wanneer je een intieme piercing hebt). Je kunt altijd zelf aangeven welke haartjes weg moeten en of je misschien een streepje wilt, of een driehoekje en hoe breed dat moet zijn.

Je kunt ons werkelijk alles vragen, wij zijn specialist op dit gebied. Heb je last van haartjes in je bilspleet? Het is echt niet gek om te vragen of wij ze weg willen halen. Voor ons is dat dagelijks werk, wij weten dat overal haar kan groeien en staan er niet gek van te kijken.

We laten je de behandelruimte zien, waar je je om kunt kleden. Daar staat ook de behandelstoel klaar. Op de stoel liggen schone handdoeken voor je klaar. Als je je slipje uit hebt, kun je gaan zitten.

Wij brengen de stoel op de goede werkhoogte en knippen de werklamp aan. Deze lamp geeft heel helder licht, zodat we de haartjes goed kunnen zien.

Nadat we allebei goed weten welke haartjes weg moeten, gaan we beginnen om je huid voor te bereiden. Dat doen we met een lotion. Daarna brengen we talkpoeder aan. Dit zorgt ervoor dat de huid goed droog is: dan glijdt de suiker niet weg.

We beginnen met een klein stukje aan de zijkant, bij je lies. Dan merk je dat de suiker niet warm of koud voelt (we werken met suiker op lichaamstemperatuur) en voel je wat voor pijn je kunt verwachten.

Voor de meeste mensen valt het dan heel erg mee en kunnen we rustig verder gaan.

Voor sommigen is het toch even slikken. Gelukkig merk je ook, dat de pijn maar heel kort duurt. Als je adem haalt, is de pijn alweer weg. We nemen de tijd om je goed op adem te laten komen. En als het nodig is, halen we een glaasje water voor je.

Wij vinden je geen aansteller wanneer je veel last hebt van de pijn. De pijn is voor iedereen anders: bij de een komen de haartjes van heel diep uit de huid, bij een ander liggen ze veel meer aan de oppervlakte. En als ze van diep komen, doet het meer pijn. Sommige dames hebben heel veel haar – ook dat is pijnlijker dan een paar haartjes weghalen. Wij hebben er geen oordeel over, wij helpen je er doorheen en zorgen voor een mooie gladde huid.

Op een bepaald moment kan het gebeuren dat je opeens enorm begint te zweten. Dit is een normale reactie van je lichaam. Meestal is dat ook het moment waarop je denkt: ‘waarom doe ik dit eigenlijk?’ Gelukkig weet je na afloop weer precies waarom je dit deed – en ben je er superblij mee.

We hebben een speciale techniek om de haartjes op de meest gevoelige plekken snel weg te trekken. En dan is het eigenlijk voordat je er erg in hebt, al klaar.

Het laatste bijwerken, daar voel je haast niets meer van. We controleren of alle haartjes goed weg zijn en verwijderen de suikerrestjes met wat rozenwater. Dan verzorgen we je huid met onze speciale lotion. Hierin zit veel argan olie, wat je huid optimaal verzorgd.

Tijdens de behandeling leggen we je alles uit en vertellen we je wat je kunt verwachten. We vertellen je ook over de gratis bijwerksessie. Deze kun je direct na de behandeling inplannen.

Na afloop van de behandeling merk je al meteen verschil. Het voelt heel fris, schoon en glad. Het voelt beter dan wanneer je net geschoren hebt. Je hebt geen pijn meer. Soms kan je huid nog een beetje geïrriteerd zijn. Maar that’s it.

Je huid heeft nog wat rust nodig. Dus katoenen ondergoed is een aanrader. Een kanten slipje met een skinny jeans is een slecht idee: dat schuurt zo strak over je huid heen.

Ga lekker met een kop thee thuis op de bank zitten en app je vriendinnen dat je het gedaan hebt, je eerste Brazilian wax. #trots. In onze tips  vind je nog meer informatie over wat je beslist wel en niet moet doen bij het waxen.

Ben je gerust gesteld? Plan dan nu je afspraak in!

Ik ben zwanger. Kan ik waxen?

Gefeliciteerd!

Je bent zwanger en je buik begint een beetje te groeien. Dan voel je de bui al hangen: als die buik door blijft groeien, kun jij straks nevernooit meer met scheermesjes de boel downunder fatsoeneren. Je kunt er gewoon niet meer bij. Maar dat is wel een probleem! Je moet er toch niet aan denken dat tijdens de bevalling er een ‘knipje’ gezet moet worden en de verpleegkundige met een bic scheermesje aan de gang gaat?

Zeker voor de bevalling wil je het mooi verzorgd hebben. Logisch.

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn erop getraind zwangere dames mooi te ontharen. Zelfs als je hoogzwanger bij ons komt.

Wij plannen voor hoogzwangere dames wat meer tijd in (dat hoort bij onze service, daar zitten geen extra kosten aan), zodat je op je gemak je om kan kleden en we ons niet hoeven te haasten. We weten waar we op moeten letten en welke houdingen comfortabel zijn om overal de haartjes goed weg te kunnen halen.

We kunnen een planning maken tot de uitgerekende datum aan toe, zodat jij zeker weet dat je bij de bevalling je geen zorgen hoeft te maken over een mogelijke bushbush daar beneden.

Misschien ten overvloede: suikerontharing is goed voor jou, voor je zwangerschap en voor je kindje.

Dus plan gerust je afspraak in!

Ik ben Man en ik Wax

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt er zelf ook plezier van wanneer je huid zorgvuldig en goed onthaard is, zonder stoppels.

Be Silk behandelt zowel mannen als vrouwen. Hoewel in principe de behandeling voor mannen hetzelfde is als voor vrouwen, kost het behandelen van een mannenlichaam meer tijd: vaak is er sprake van een sterkere, dichtere haargroei. Ook hebben mannen soms een andere pijnbeleving dan vrouwen.

De suikerspecialistes van Be Silk zijn erin getraind zo pijnloos mogelijk en zo snel mogelijk te werken. Misschien ken je de filmpjes op YouTube, waar het borsthaar van een man op pijnlijke wijze geharst wordt. Zo gaat het bij ons dus niet!

We kunnen niet beloven dat het pijnloos is, maar wel zo pijnloos mogelijk. Het gaat om het resultaat: wekenlang een zachte, gladde huid. Geen stoppels meer. Geen omkijken meer naar. Dan is dat beetje pijn allang weer vergeten.

Twijfel je nog? Lees dan ons aanbod en plan een afspraak in!

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen.

Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de VIP status.

En VIP’s hebben een streepje voor!

Ben je VIP, dan krijg je sowieso 10% korting op je behandeling.

Maar er is meer.

We doen voor jou nog meer ons best om je te kunnen helpen: mocht het een keer gebeuren, dat je een afspraak moet verzetten en onze agenda zit helemaal vol, dan gaan we speciaal voor jou buiten onze agenda om kijken wat we kunnen doen. We beginnen wat eerder, werken wat langer door of nemen korter pauze. Zo kunnen we voor jou in die week toch nog een afspraak inplannen. Dat doen we niet voor iedereen. Maar wel voor onze VIP klanten.

Voor studenten die naar onze salon komen en op een gegeven moment afgestudeerd zijn, hebben we goed nieuws: zij komen dan direct in ons VIP programma.

Do en Don'ts

 

DO’S

 • Om je huid (altijd) goed te verzorgen raden wij aan om 2x per week je lichaam te scrubben.
 • Om je huid goed te verzorgen raden wij aan je aan om je huid dagelijks in te smeren met bodylotion. (Behalve op de dag van, en na de waxbehandeling!)
 • Na een behandeling van de intieme zones is het aan te raden om kantoenen ondergoed te dragen.
 • Laat na de behandeling je huid rusten, dus niet krabbelen of peuteren.
 • Als je een behandeling hebt gehad, verzorgen wij je huid met verscheidene producten. Geef deze producten de tijd om in te trekken.
 • Het is verstandig om na de waxbehandeling je alleen te wassen met water.
 • Vergeet niet op tijd een nieuwe afspraak in te plannen!

DON’TS

De lijst van don’ts gaat voornamelijk over de eerste dag(en) na de waxbehandeling. Wanneer je net gesuikerd bent, staan de haarschachten volledig open, het duurt dan tussen de 24 en 36 uur voordat deze weer gesloten zijn.
Dan zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen:

 

 • Zwemmen in binnen of buiten water.
 • Sporten.
 • Deodorant gebruiken (wanneer de oksels zijn behandeld).
 • Zonnebanken of zonnebaden.
  Naar de sauna gaan.
 • Geparfumeerde producten gebruiken.
 • Knellend of synthetisch ondergoed dragen.
 • Je huid scrubben, wacht hier minstens drie dagen mee!
 • Make-up dragen na gezichtsontharing.
 • Wassen met zeep.
 • Wanneer je bij Be Silk bent geweest voor gezichtsontharing heeft Be Silk verschillende mineraal make-up producten waarmee de eventuele rode vlekken mooi weg gewerkt kunnen worden. Dit brengen wij gratis en voor niets aan, zodat je weer blij en mooi de deur uit kan gaan
Menstruatie & waxen

Het zal je maar gebeuren: al weken heb je gepland om naar Be Silk te gaan en precies twee dagen voor je afspraak word je ongesteld. Balen!

Kun je nu wel komen voor je behandeling? Als je niet gaat, loopt je hele schema in de war. Je had het net zo mooi gepland, zodat je in je vakantie een mooie gladde huid hebt. Als je dat allemaal moet verschuiven, komt het niet meer goed uit met je vakantie…

Laat ik je gerust stellen: je kunt gewoon komen wanneer je ongesteld bent. Maar lees nog even door, er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ongesteld zijn vind ik zelf ontzettend k*t. Ik ben het liever niet. Voor mijn omgeving is het ook veel fijner als ik niet ongesteld ben trouwens. Maar dat terzijde.

Je kunt echt overal last van hebben doordat je ongesteld bent. Buikpijn, pijn in je rug, moodswings, gevoelige, pijnlijke borsten, noem maar op. Wanneer je je zo ellendig voelt, is waxen geen pretje. Alles doet al meer pijn dan normaal. Dan doet waxen dus ook meer pijn dan normaal.

Misschien heb jij nergens last van als je ongesteld bent. Dan is waxen of niet waxen niet een vraag. Je kunt gewoon naar de salon komen voor je behandeling. Je doet vlak voor de behandeling nog even een schone tampon in. Er is niets aan de hand. Wij zien zo’n touwtje wel vaker, we weten dat we er niet aan moeten trekken 🙂

Heb je toch iets meer last van je menstruatie, dan kun je preventief een pijnstiller slikken, zoals paracetamol. Dat haalt net de scherpe kantjes ervan af. Je bent in ieder geval van die haren af en je wax schema loopt niet in de war.

Maar kruip je het liefst 3 dagen in bed omdat je ongesteld bent, kom er dan niet uit voor je brazilian wax. Kom maar lekker een paar dagen later, dan kun je weer schoon en fris aan de nieuwe maand beginnen.

Dus als je ongesteld bent geworden en er staat een afspraak gepland voor een brazilian wax en je voelt je daar zelf niet comfortabel bij, dan mag je de afspraak annuleren. Plan je dan gelijk een nieuwe afspraak in voor een paar dagen na je menstruatie, dan vinden wij de annulering niet zo’n probleem. Je kunt hiervoor bellen met 06-16941471.

Kom je tijdens je menstruatie, dan neem je een uurtje voor de behandeling een paracetamolletje, doe je vlak voor de behandeling een schone tampon in en ben je na afloop blij dat je er weer vanaf bent.

Luister vooral naar je eigen gevoel: als je jezelf ‘groot houdt’, omdat je van jezelf vindt dat het wel moet kunnen, waxen terwijl je ongesteld bent, maar eigenlijk voel je je er heel ongelukkig over, dan is zo’n waxbehandeling echt niet fijn. Wij willen voor jou het beste. En als het beste is, dat je over een paar dagen komt, omdat je je dan weer beter voelt, dan kom je liever over een paar dagen.

Kortom, er is niet een duidelijke regel voor. Je bent welkom als je ongesteld bent, maar je mag ook annuleren en een nieuwe afspraak inplannen.

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn…

 Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om ‘te mooi om waar te zijn’… dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

 Wij zijn eerlijk over wat er op het gebied van ontharen mogelijk is: echt blijvend ontharen, een altijd gladde huid is een sprookje. Dure behandelingen met IPL (het zogenaamde flitsen) zullen hooguit groeivertragend werken. Intensieve laserontharing door geschoold medisch personeel is effectiever, maar ook duurder en moet jaarlijks onderhouden worden, want er blijven altijd haartjes terugkomen. Een gezond lichaam maakt haar.  En hoe zonde is het niet, wanneer je net kapitalen hebt uitgegeven aan ontharing en er komt door een hormoonverandering (bijvoorbeeld een zwangerschap) opeens weer overal haar???

Ons alternatief:

Op den duur helpt suikerontharing om definitief van die nare haren af te komen. Dat werkt als volgt:

 Je wordt geboren met donshaar. Dit donshaar wordt in de puberteit, onder invloed van hormonen, dikker en stugger. Je krijgt dan ‘echt schaamhaar’, okselhaar, meer haar op je benen, etc.

 Wanneer je gaat kijken bij hoogbejaarde mensen, dan zie je dat dit haar (grotendeels) verdwenen is. Dit is het natuurlijke verloop van haargroei. Een haarschacht is zo geprogrammeerd, dat hij in jouw leven een aantal haren maakt. En daarna, ergens tussen je 70ste en 80ste stopt hij ermee. Gaat-ie achter de geraniums zitten, heeft zo’n haarschacht zijn eigen pensioen. Oftewel die haarschacht maakt in zijn leven een vast aantal haren.

 Wat er nu gebeurt bij dat suikeren, is dat wij die haren er compleet uittrekken. Daarmee prikkelen we de haarschacht om een nieuwe haar te gaan maken. Dat doet hij dan ook, maar hij telt wel af. En zo gaat die haarschacht sneller door zijn aantal haren heen.

 Dus eigenlijk versnellen we het verouderingsproces van die haarschacht. Zodat jij nog helemaal fris en fruitig bent, terwijl die haarschacht al met pensioen gaat.

 Dit is normaal een proces wat 70 jaar duurt, dus dat krijgen we niet gelijk in 7 behandelingen voor elkaar. Maar het resultaat na een langere periode van suikeren is bemoedigend. Je hoeft steeds minder vaak naar de salon te komen. Er komen steeds minder haartjes terug. Ze irriteren niet meer. En er is niets kapot gemaakt in je lichaam!

 Wij geven de voorkeur aan natuurlijke behandelmethodes, waarbij ons lichaam intact blijft. We draaien er niet omheen, we winden er geen doekjes om. Lichaamshaar is vervelend, maar we kunnen er goed wat aan doen.

 Plan nu je afspraak in en voel het zelf! Lees in ons aanbod, hoe je geen enkel risico loopt.

Studenten & waxen

Be Silk begrijpt dat wax behandelingen vaak onbetaalbaar zijn voor studenten. Om het waxen toegankelijker te maken voor studenten, hanteert Be Silk een speciale studentenprijslijst.

Mannelijke en vrouwelijke studenten hebben hun eigen prijslijst. De behandeling is in principe hetzelfde, alleen hebben mannen een sterkere haargroei en een andere pijnbeleving, waardoor hun behandeling meer tijd kost. Dus is hij iets duurder uit.

Wanneer je afgestudeerd bent, houdt de studentenkorting natuurlijk op. Maar je komt dan als vaste klant, voorheen student, wel gelijk in ons VIP programma. Je krijgt dan op elke behandeling 10% korting.

Plan gelijk hier je lekker voordelige Brazilian wax in!

De achterkant? Hoe dan?

Bij een brazilian wax verwijderen we al het schaamhaar. Daar hoort ook het haar tussen je billen bij, dat is ook schaamhaar. Maar niet iedereen wil dat we dit haar weghalen.

Toen ik laatst vroeg aan een klant, waarom ze die haartjes liet zitten, terwijl ze de rest juist heel graag weg wilde, vertelde ze me, dat ze het zo gênant vond en bang was, dat ze als een hondje moest zitten op handen en knieën. Dat leek haar niets.

Nou, dat lijkt mij ook niets!

Zelf ben ik, voordat ik met mijn eigen salon begon, in heel veel verschillende salons geweest. En elke salon heeft hier zo zijn eigen manier voor. De ene manier is prettiger dan de andere.

Het komt inderdaad wel voor, dat je bij een salon op handen en knieën moet zitten om je anus te laten ontharen. Ik ken niemand die dit een prettige houding vindt. Het is misschien wel handig, omdat je als behandelaar overal goed bij kunt, maar je voelt je als klant niet comfortabel. Misschien ben je al gewend om je anus te bleken en heb je er geen problemen mee, maar mij lijkt het nog steeds niets!

Wat ik zelf heb meegemaakt, is dat ik mijn voeten op de schouders moest leggen van de waxdame, zodat mijn billen wat omhoog kwamen en zij die haartjes weg kon halen. Dat vond ik ook een gênante ervaring, veel te intiem, zo’n waxdame tussen mijn benen.

Daarom doen wij dat dus ook niet.

Wij leggen de stoel plat, zodat je je om kunt draaien. Als je op je buik ligt, vragen we soms of je even mee wilt helpen om je billen wat uit elkaar te trekken. Maar dit is niet altijd nodig. En dan halen wij snel die haartjes weg.

Of we vragen je om op je zij te liggen. Dan kun je je bovenste been hoog optrekken, tegen je borst aan. Daardoor ontstaat er ook genoeg ruimte om die haartjes weg te halen. Die laatste houding is vooral handig bij zwangere dames, want die kunnen natuurlijk niet meer op hun buik liggen.

Zo is er altijd wel een oplossing.

Of het genant is om die haartjes aan de achterkant weg te halen, tja, dat moet je voor jezelf weten. Voor ons is het niet genant. Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Wij kijken naar die haartjes, hoe ze groeien, hoe we ze handig weg kunnen halen. Wij kijken niet naar hoe dik iemand’s billen zijn. 

Wel verwachten we dat je schoon bent als je naar de salon komt. Maar dat lijkt me logisch. Het is niet hygiënisch werken wanneer klanten ongewassen naar de salon komen. Dat komt ook eigenlijk niet voor. Gelukkig maar, want wij sturen iemand dan naar huis: zo kunnen wij niet werken. Dat is gelukkig nog nooit voorgekomen. Dat lijkt me namelijk wel heel genant.

Exclusieve bodylotion

Ben jij ook zo enthousiast over onze bodylotion? De basis van argan olie zorgt voor een superzachte, mooie huid. De donkere huid wordt prachtig door de lanoline die erin zit, maar ook de meest gevoelige huid fleurt helemaal op van deze rijke bodylotion. 

Deze bodylotion kun je nu exclusief bestellen: dan maken we speciaal voor jou een flesje, zodat je ‘supervers’, je eigen bodylotion hebt. Op het etiket staat dan ‘speciaal gemaakt voor…’, of een andere tekst. We maken het speciaal voor jou, dus jij mag het zeggen. 

Ook leuk om cadeau te geven!

Een fles van 100 ml is €32,50.

Je kunt een flesje telefonisch bestellen, of bij je online boeking: dan staat het voor je klaar bij je behandeling.