Menstrueren en waxen

Het zal je maar gebeuren: al weken heb je gepland om naar Be Silk te gaan en precies twee dagen voor je afspraak word je ongesteld. Balen!

Je had het net zo mooi gepland zodat je in je vakantie een mooie gladde huid hebt. Kun je nu wel komen voor je behandeling? Als je niet gaat loopt je hele schema in de war. Als je dat allemaal moet verschuiven kom je niet meer goed uit met je vakantie…

Laat ik je gerust stellen. Je kunt gewoon komen wanneer je ongesteld bent, maar lees nog even door. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ongesteld zijn vind ik zelf ontzettend k*t. Ik ben het liever niet. Voor mijn omgeving is het ook veel fijner als ik niet ongesteld ben trouwens, maar dat terzijde.

Je kunt echt overal last van hebben doordat je ongesteld bent. Buikpijn, pijn in je rug, moodswings, gevoelige/pijnlijke borsten, noem maar op. Wanneer je je zo ellendig voelt is waxen geen pretje. Alles doet al meer pijn dan normaal. Dan doet waxen dus ook meer pijn dan normaal.

Misschien heb jij nergens last van als je ongesteld bent. Dan hoef je niet te twijfelen en kun je gewoonn naar de salon komen voor je behandeling. Je doet vlak voor de behandeling nog even een schone tampon in en er is niets aan de hand. Wij zien zo’n touwtje wel vaker. We weten dat we er niet aan moeten trekken   

Als je toch iets meer last van je menstruatie dan kun je preventief een pijnstiller slikken bijvoorbeeld paracetamol of naproxen. Dat haalt net de scherpe kantjes ervan af. Je bent in ieder geval van je ongewenste haren af en je wax schema loopt niet in de war.

Maar kruip je het liefst 3 dagen in bed omdat je ongesteld bent, kom er dan niet uit voor je brazilian wax. Kom maar lekker een paar dagen later. Dan kun je weer schoon en fris aan de nieuwe maand beginnen.

Dus als je ongesteld bent geworden en er staat een afspraak gepland voor een brazilian wax en je voelt je daar niet comfortabel bij, dan mag je de afspraak annuleren. Plan je dan gelijk een nieuwe afspraak in voor een paar dagen na je menstruatie, dan vinden wij de annulering niet zo’n probleem. Je kunt hiervoor bellen met 06-16941471.

Kom je tijdens je menstruatie, dan neem je een uurtje voor de behandeling een paracetamolletje, doe je vlak voor de behandeling een schone tampon in en ben je na afloop blij dat je er weer vanaf bent.

Luister vooral naar je eigen gevoel. Als je jezelf ‘groot houdt’, omdat je van jezelf vindt dat het wel moet kunnen, waxen terwijl je ongesteld bent, maar eigenlijk voel je je er heel ongelukkig over, dan is zo’n waxbehandeling echt niet fijn. Wij willen voor jou het beste. En als het beste is, dat je over een paar dagen komt, omdat je je dan weer beter voelt, dan kom je liever over een paar dagen.

Kortom, er is niet een duidelijke regel voor. Je bent welkom als je ongesteld bent, maar je mag ook annuleren en een nieuwe afspraak inplannen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen