‘Ik ben Esther, ik ben 35 jaar oud. Ik werk als psychologe in de jeugdzorg, heb twee kinderen  en kom al zo’n 6 jaar bij Be Silk. Het begon met een brazilian wax, toen kwamen mijn oksels erbij. Een tijdlang heb ik ook mijn benen gedaan. Op mijn benen zit nu zo weinig haar, dat kan ik zelf goed bijhouden. Ook met suiker natuurlijk.

Ik heb voor Be Silk gekozen, omdat dit de meest duurzame manier van ontharen is. Ik wil zo bewust mogelijk leven. Ik eet vegetarisch, bijna helemaal vegan. En ik probeer op alle vlakken bezig te zijn met duurzaamheid. Ik fiets heel veel, ik koop regelmatig tweedehands (merk)kleding en ook lichaamsverzorging wil ik zo duurzaam mogelijk doen. Sowieso koop ik niets aan crèmes als het getest is op dieren. Make up is niet echt mijn ding, alleen een beetje mascara. En ik gebruik ook een menstruatie cup: beter dan zo’n gebleekte tampon in mijn lijf en het gaat ook nog eens veel langer mee

Een vriendin had me aangeraden om naar de Be Silk te gaan. Ik heb het toen eerst gegoogeld en vergeleken met andere wax salons. Daar merkte ik dat Be Silk ook bewust bezig is met duurzaamheid, terwijl andere salons daar helemaal niet mee bezig zijn. Dus dat was alvast een voordeel.

 

De eerste keer vond ik echt niet leuk. Het deed veel pijn en halverwege dacht ik echt: ‘waarom doe ik dit?’ Ik heb een Italiaanse vader en dus heel veel haar. En ook nog heel donker, dus je ziet het altijd. Ik heb vooral blonde vriendinnen, die hooguit een keer in de twee weken hun benen scheren. Bij hen zie je nooit iets aan haartjes. Nou, dat is bij mij wel anders.

 

Natuurlijk ben ik wel terug gegaan voor de tweede behandeling. Een gratis behandeling, slimme actie, die laat ik niet lopen. En de tweede keer was al zoveel beter! Maar ik kreeg wel het advies om elke drie weken te komen. Dat had ik ook wel verwacht met mijn haargroei. Die Italiaanse vader he?

 

Toen kwam de oksel aanbieding in januari. Ik probeerde dat en vond het eerst helemaal niks. Gewoon niet te doen om het haar onder mijn oksels te laten groeien. Maar down under was het ondertussen al heel veel minder geworden. Dus toen dacht ik, als ik even doorzet, dan wordt het onder mijn oksels ook veel minder. En dat bleek ook zo te gaan. Nu hoef ik geen deodorant meer te gebruiken, een groot voordeel van mijn gladde oksels. Eigenlijk wel heel gek, dat ik vroeger van een enorme bos haar onder mijn oksel had. Daar is nu haast niets meer van over.

 

Mijn benen dacht ik het jaar daarna, handig voor de vakantie. Ik had het dit keer goed opgespaard (het was toch slecht weer, dus dat ging heel gemakkelijk), echt wel drie maanden. En dat ging gelijk goed. Mijn bovenbenen, dat hoeft maar heel weinig gesuikerd te worden, 4 keer per jaar of zo. Mijn onderbenen deed ik elke 8 weken. Maar dat werd zo weinig haar, dat ik op een gegeven moment dacht: dat kan ik zelf ook. Het is toch best een uitgave elke keer. Toen heeft Miriam me laten zien hoe ik zelf mijn benen kan doen. En dat gaat prima. Af en toe laat ik de achterkant van mijn bovenbenen doen, want daar kan ik niet zo goed bij. Maar dat zelf klungelen met de suiker vind ik ook leuk om te doen. Als je het een beetje door hebt, is het zo gepiept.

 

Voor de vakantie vind ik het wel fijn wanneer het een keertje helemaal gedaan wordt in de salon, echt alles he, dus benen, brazilian en oksels. Dat is een luxe verwenmomentje, fijne me-time, een goed begin van de vakantie.

 

Vroeger had ik echt een probleem met mijn haargroei. Dat is nu helemaal verdwenen. Het voelt zo relaxed. Nu ik erover nadenk, herinner ik me weer hoe ik er vroeger altijd mee bezig was. Stoppels op mijn benen, jeuk, bultjes. Het scheren kostte ook best veel tijd elke keer. Ik ben er nu helemaal niet meer mee bezig. Ik heb gewoon altijd een mooie gladde huid.

Call Now Button