Ik ben Maryanne, ik kom uit Frankrijk en ben 12 jaar geleden met mijn man en onze zoon en twee dochters naar Nederland gekomen. Ik leer Nederlands, ik zorg voor de kinderen en voor het huishouden. Als mijn kinderen volwassen zijn, hoop ik dat mijn Nederlands goed genoeg is, zodat ik hier kan gaan werken. Maar voor mijn gezin zorgen is ook hard werken!

Toen ik net in Nederland kwam, was ik heel verbaasd. Een heleboel dingen zijn hier heel anders geregeld dan in Frankrijk. Dat ik de taal niet sprak, maakte het niet makkelijker. Ik wil graag Nederlands praten met Nederlanders, maar elke Nederlander die mijn accent hoort, praat al gelijk in het Engels tegen mij. Zo leer ik het niet goed. Mijn zoon en dochters spreken beter Nederlands dan ik. Maar thuis praten we Frans. Ik vind het ook belangrijk om thuis de Franse cultuur aan mijn kinderen mee te geven.

In Frankrijk is het heel normaal om te gaan waxen. Dat wordt van jongs af aan geleerd. Ik vond het raar dat het in Nederland zo moeilijk was om een goede wax salon te vinden. Ik ben bij verschillende schoonheidssalons geweest, maar dat was niet zo goed als wat ik gewend was in Frankrijk.

Toen kwam ik bij Be Silk. Ik kende suikerontharing niet, maar ik was gelijk enthousiast. Het deed veel minder pijn en het resultaat was veel beter dan ik ooit had meegemaakt. Ik heb al vaak gezegd dat Miriam in Frankrijk een salon moet openen: dat zou heel goed gaan lopen.

Toen mijn oudste dochter twaalf werd, ging ze voor het eerst met me mee naar de salon voor haar oksels. Toen de zomervakantie begon, mocht ze zelf beslissen of ze ook haar onderbenen wilde doen. Dat wilde ze toen nog niet, maar het jaar daarop wel. In het begin ging ik altijd met haar mee, maar nu gaat ze gewoon zelf. Mijn andere dochter gaat inmiddels ook voor haar oksels naar de salon. In Frankrijk is dat normaal. Het is je taak als moeder om je dochters te leren goed voor hun lichaam te zorgen. Daar hoort dit ook bij.

Ik begrijp niet hoe andere moeders het goed vinden dat hun dochters gaan scheren. Misschien is hun haargroei niet zo sterk, maar voor mij, voor mijn dochters zou dat echt rampzalig zijn voor de huid.

Call Now Button