Alarm! Scheer nooit je gezicht!

Het is niet mijn gewoonte om andere bedrijven die iets met ontharen doen af te kraken. Leven en laten leven, iedereen heeft zijn eigen markt, nietwaar? We doen allemaal ons werk en iedereen doet dat op zijn eigen manier.

Ik wil helemaal niets afkraken. Ik ga ook niets afkraken. Maar vorige week ben ik wel heel erg geschrokken. Zo erg geschrokken, dat ik dit wil delen met je. Als een soort waarschuwing. Een waarschuwing hoe iets helemaal uit de hand kan lopen.

Wat ik zag, was echt heel naar. En geloof me, ik heb veel gezien op het gebied van overmatige haargroei. Mij krijg je niet gek, waanzinnige bossen haar op onverwachte plaatsen geven me hooguit jeukende vingers, omdat ik popel om die haartjes weg te halen.

Maar dit was echt echt heel naar.

Het was een leuke, mooie jonge vrouw. Zo eentje met een figuur om jaloers op te zijn. En met zo’n mooie bruine huid, waar ik alleen maar van kan dromen. Charmant, vrolijk, en ook nog super intelligent.

Helaas had niemand haar gewaarschuwd voor de mogelijke slechte gevolgen van een laser behandeling.

Ze had een paar donshaartjes op haar kin en bovenlip. Die vond ze niet leuk. Het liefst wilde ze die weg hebben. En als het kon, voor altijd.

En dat is wat ze beloven, met laser behandelingen.

Dus zij ging naar een salon waar ze met een laser behandeld werd voor de haartjes op haar kin en bovenlip. Tussen de behandelingen door kreeg ze het advies om de haartjes weg te scheren.

Bij mij zouden alarmbellen gaan rinkelen. Haar type, donkere haarjes en een donkere huid zijn lastig weg te halen met een laserbehandeling. En scheren werkt behoorlijk averechts op de behandeling.

Bij haar rinkelden geen alarmbellen. Zij ging gewoon naar de salon voor de behandeling en ze hield zich keurig aan de instructies.

Na drie behandelingen zag ze geen zichtbare vermindering van de haargroei (wat haar wel beloofd was). Integendeel, het leek wel of de haargroei juist was toegenomen.

Elke keer vlak voor de behandeling moest ze ook de haartjes wegscheren. Wanneer ze in de salon kwam, vond de behandelende schoonheidspecialiste dat er flinke vooruitgang was geboekt. Waarop ze dat baseerde, was voor mijn klant niet helemaal duidelijk. Maar ze wilde haar wel graag geloven.

Na vijf behandelingen waren de gevolgen echter zo desastreus, dat ze bijna dagelijks moest scheren om nog een beetje toonbaar voor de dag te komen.

Toen ze dit meldde bij de eerstvolgende behandeling, haalde de dame haar schouders op. Daar kon ze niets aan doen, ze moest wat geduld hebben.

Dat had ze inmiddels niet meer. Ze had een baard.

En eerlijk, ik schrok ervan.

Gelukkig kan ik haar wel helpen. Maar een probleem wat in een half jaar is ontstaan, kan ik niet in 1 behandeling wegkrijgen. Daar hebben we iets meer tijd voor nodig. Ik ben er wel oprecht van overtuigd dat we het weer goed gaan krijgen. Maar ondertussen loopt ze wel rond met extreem veel make up om haar baard te camoufleren. Er moet heel wat make up op om zwarte haren onzichtbaar te maken…

Alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft ga nooit je gezicht scheren. Ook niet als dat moet voor laserbehandelingen.

Want een baard, dat wil je niet!

Over de schrijver
Reactie plaatsen