Sugaring

Suiker | Voor natuurlijke schoonheid

Suiker en water. That's it!

Onze suikerpasta hebben we zelf ontwikkeld en produceren we gewoon in Nederland.
Het is suiker met water. Niets anders. Geen chemische toestanden. Geen zuren. Geen kleurstoffen. Alleen maar suiker en water. Puur natuur.

Niet dat we het zelf verzonnen hebben hoor! Suikeren is al zo oud als wat.
Cleopatra gebruikte al suiker om van haar ongewenste haartjes af te komen. In het
Midden-Oosten wordt suiker nog steeds veel gebruikt om te ontharen.

Wij werken met suiker, omdat dit volgens ons de beste manier is om van ongewenste haargroei af te komen. De behandeling is prettig en zo pijnloos mogelijk. De haartjes blijven lang weg. En als ze weer terug komen zijn ze zachter, dunner en donziger.Heb jij last van ongewenste haargroei, stoppels, ingegroeide haartjes 

en/of ontstekingen? 


Ben je bang dat de haartjes op je bovenlip voor iedereen zichtbaar zijn?
Moet je op het laatste moment nog je scheren voor het zwemmen, die leuke date of om dat ene jurkje zonder mouwtje aan te kunnen?
Van al deze ellende kun je af! Wij helpen je aan een fluweelzachte en gladde huid. 

Een huid waarmee je zelfvertrouwen een boost krijgt en daar word je blij van!

Definitief ontharen?

Het klinkt als een sprookje; blijvend ontharen. Nooit meer stoppels, zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen, altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn…

Als iets klinkt om ’te mooi om waar te zijn’… dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Wij zijn eerlijk over wat er op het gebied van ontharen mogelijk is.
Écht blijvend ontharen, altijd een gladde huid is een sprookje. Dure behandelingen met IPL (het zogenaamde flitsen) zullen hooguit groeivertragend werken. Intensieve laserontharing door geschoold medisch personeel is effectiever, maar ook duurder en moet jaarlijks onderhouden worden. Er blijven immers altijd haartjes terugkomen. Een gezond lichaam maakt haar. Bovendien is het  zonde wanneer je net kapitalen hebt uitgegeven aan 'definitieve' ontharing en er komt door een hormoonverandering (bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang) opeens weer overal haar!

Ons alternatief: Op den duur helpt suikerontharing om definitief van die nare haren af te komen. Dat werkt als volgt:

Je wordt geboren met donshaar. Dit donshaar wordt in de puberteit onder invloed van hormonen dikker en stugger. Je krijgt dan ‘echt schaamhaar’, okselhaar, meer haar op je benen, etc. Bij bejaarde mensen zie je dat dit haar (grotendeels) weer verdwenen is. Dit is het natuurlijke verloop van haargroei. Een haarschacht is zo geprogrammeerd dat hij in jouw leven een vast aantal haren maakt. Ergens tussen je 70ste en 80ste stopt hij daar weer mee. Gaat-ie achter de geraniums zitten, heeft zo’n haarschacht zijn eigen pensioen.

Bij suikerontharing trekken we de haren er compleet uit. Daarmee prikkelen we de haarschacht om een nieuwe haar te gaan maken. Dat gebeurt dan ook braaf, maar hij telt wel af en zo gaat die haarschacht sneller door zijn aantal haren heen.

Eigenlijk versnellen we dus het verouderingsproces van die haarschacht, zodat jij nog helemaal fris en fruitig bent terwijl die haarschacht al met pensioen gaat.

Dit is normaal een proces wat 70 jaar duurt, dus dat krijgen we niet direct in 7 behandelingen voor elkaar. Maar het resultaat na een langere periode van suikeren is bemoedigend. Je hoeft steeds minder vaak naar de salon te komen. Er komen steeds minder haartjes terug en er is niets kapot gemaakt in je lichaam!

Wij geven de voorkeur aan natuurlijke behandelmethodes waarbij ons lichaam intact blijft. Lichaamshaar is vervelend, maar we kunnen er goed wat aan doen.

Waarom ontharen met suiker?

1: Met suiker haal je de haartjes in z’n geheel weg. Ze breken niet af.

2: Suiker is super hygiënisch. Er kan geen bacterie in groeien. Suiker is een conserveringsmiddel van zichzelf.

3: Je beschadigt de huid niet. 

4: Suiker is geschikt voor de meest gevoelige huid.

5: Suikerontharing is veel minder pijnlijk dan traditioneel waxen.

6: Na afloop haal je alle suiker gemakkelijk weg met water.

7: Je krijgt er een fluweelzachte en gezonde huid van.

8: Minder tot geen last van ingegroeide haren.

9: Geen plakkerig gevoel na afloop.

10: Bijzonder goede huidreactie, zelfs bij een donkere huid.