Continue rooster

Een van de vragen die vaak gesteld wordt is: hoe lang moeten de haartjes zijn om te kunnen waxen?

Daar ga ik nu eens uitgebreid antwoord op geven.

Wanneer je altijd gewend bent om te scheren en je komt voor de eerste keer waxen, moeten de haartjes tenminste 0,5 cm zijn voor een goed resultaat. Liever zijn ze wat langer. Dat betekent tenminste 2 a 3 weken niet scheren. Maar liefst langer.

We hebben die lengte nodig, omdat haartjes die geschoren zijn, extra stug vastzitten in de huid. De huid is door het scheren vaak beschadigd geraakt, waardoor er hele kleine verdikkingen in de huid zijn ontstaan. Onder de microscoop zou het er uitzien als haast een soort littekenweefsel. De haartjes willen het liefste mooi glad naar buiten groeien, maar dat gebeurt niet. Ze moeten zich door de verdikkingen heen wringen. Dat zie je ook als je naar de huid kijkt: de haartjes groeien alle kanten op, naar links, naar rechts of zelf recht omhoog.

Het resultaat van suikeren is beter, wanneer de haartjes iets langer zijn. Dan hebben we meer grip op de haartjes en kunnen we ze goed verwijderen.

Wanneer je de haartjes langer opspaart, worden de haartjes langer. Maar dat niet alleen, er komen ook meer haartjes door.

Die haartjes groeien namelijk onafhankelijk van elkaar, ze zijn niet allemaal op hetzelfde moment begonnen met groeien. We hebben in onze huid een soort ‘continue-rooster’, er groeit altijd haar. Er zit een heel systeem achter. Dat komt eigenlijk hier op neer: er zijn zoveel haren, dat op het moment dat de ene haar net klaar is met groeien, de volgende alweer begonnen is.

Wanneer je dus voor het waxen de haartjes opspaart, en je spaart net een weekje langer door, zijn er meer haartjes doorgekomen, kunnen wij meer haartjes weghalen en heb jij een beter resultaat. Want hoe meer haartjes wij weghalen, hoe langer jij een gladde huid hebt.

Maar, dit alles wordt beter, wanneer je gewend bent om regelmatig te waxen.

We kunnen dan namelijk al hele korte haartjes verwijderen. Al zit er nog maar een klein zwart stipje, dan kunnen we dat toch met suiker weg krijgen. Dat komt, omdat na een aantal keren waxen je huid niet meer zo beschadigd is en de haartjes dunner geworden zijn. Ze komen dan gemakkelijker de huid uit. En wij kunnen ze dus veel eerder eruit halen. Je hoeft dan niet te wachten tot ze een halve cm lang zijn.

Een ander voordeel, wanneer je langere tijd suikert, is dat de haartjes steeds meer in een ritme gaan groeien. Je merkt dat, doordat ze allemaal tegelijk doorkomen. Dat is ook wel logisch: bij een behandeling halen we een heleboel haartjes tegelijkertijd weg. Al deze haarschachten beginnen tegelijkertijd aan het maken van een nieuwe haar. Die procedure duurt in elke haarschacht ongeveer even lang. Dus groeien al die haartjes tegelijk om hoog en komen ze met z’n allen tegelijk door de huid heen.

De eerste keer dat dat gebeurt, kun je daar van schrikken. Maar voor ons is dat juist goed nieuws. Er komt ritme in jouw haargroei. Wanneer ze met z’n allen tegelijk doorkomen, blijven ze eerst ook met z’n allen tegelijk weg. En heb jij dus lang een mooie gladde huid. En dat willen we!

Wil jij ook een mooie, gladde huid? Maak dan nu een afspraak en kom suikeren!

Over de schrijver
Reactie plaatsen