Haar op je bovenbenen

Regelmatig liggen er dames in mijn behandelstoel voor hun onderbenen. En dan hoeven ze echt alleen maar hun onderbenen te ontharen: daar zitten de meest storende haartjes.

Oeh, daar kan ik haast jaloers op worden! Die dames vragen zich verbaasd af, waarom iemand z’n hele benen zou willen ontharen. Nou, ik begrijp dat wel hoor! Mijn benen zijn van tenen tot kruis flink behaard. Er stond vroeger echt een soort vachtje van lange, donkere haren. En ik had er vroeger geen verstand van. Mijn moeder had er ook geen verstand van. Zij had niet zo’n last van haren op haar benen. Ik heb de genen van mijn vader meegekregen, qua haren. En mijn vader had, zoals mijn moeder dat altijd noemde, varkenshaar. Stugge, harde, donkere haren. Die heb ik dus ook. Een mooie volle bos, op mijn hoofd en tja… eigenlijk overal dus.

Als meisje wilde ik maar 1 ding: die haren weg. Ik had van die veet-strips geprobeerd, maar het resultaat was teleurstellend: de hele badkamer plakte, maar het haar op mijn benen zat er nog. Eerst gebruikte ik stiekem de scheermesjes van mijn vader, maar dat vond hij niet zo’n goed idee. Maar scheren leek wel de handigste manier om van die haren af te komen. Ik zag niet direct de nadelen. Ik moest het wel vaak doen, dat scheren. Steeds vaker eigenlijk. Maar dat was dan ook het enige nadeel. Oh, ja, en scheermesjes waren nog best duur! Zeker goede mesjes, met goed scheerschuim. Maar als ik daarop bezuinigde, dan sneed ik me nog vaker in mijn benen en kreeg ik allemaal bultjes. Scheren werd een routine, ik stond altijd lang onder de douche, maar kwam er wel glad onder vandaan.

Tja, en toen was ik dertig en had ik dus hele nare, stugge haren op mijn bovenbenen. Want langzaam maar zeker waren de haren steeds dikker, stugger en donkerder geworden. Het was zelfs zo erg, dat wanneer ik blote benen had, mijn dochtertje van drie niet bij mij op schoot wilde zitten, omdat mijn benen zo prikten.

Dan waren het niet alleen mijn benen die prikten, maar ook de tranen achter mijn ogen.

Gek werd ik ervan. Echt helemaal gek. Altijd die haren. Dan had ik het ’s ochtends geschoren en dan voelde ik aan het eind van de dag alweer stoppels. Of dan had ik een strookje vergeten, die ik zag als ik op de fiets zat. Of ik had me (weer) bij mijn enkel gesneden en met het aantrekken van een panty smeerde ik het bloed uit over mijn been. Wat een ellende allemaal.!

Op een gegeven moment was ik het zo zat, dat ik besloot om het te laten waxen. Maar ook dat ging niet zo geweldig. Vanuit de wax salon ging ik regelrecht naar de badkamer, om me daar op te sluiten en met een pincet nog alle overgebleven haartjes weg te halen. Dan lag ik te dobberen in bad en voelde het toch nog niet helemaal glad… Heel veel zachter werden de haartjes het ook niet.

Scheren, harsen, waxen, laseren, IPL, schuren, elektrisch ontharen, ik heb het allemaal geprobeerd. Ik was over geen enkele methode  tevreden. Ik bleef een probleem met haar houden. Mijn haar groeide altijd weer terug.

Ok, ik was echt neurotisch, als het over haar ging. Het kleinste haartje kon me echt al van streek maken. Daarom had ik voor de zekerheid altijd wel een pincet (of 5) in mijn tas zitten. Maar ik was ook echt behept met heul veul haar.

En nu heb ik daar dus een oplossing voor. Ik heb geen haarprobleem meer. Mijn benen zijn zacht. Voor mijn dochter is het te laat, maar als ik een kleindochter krijg, kan ze gewoon op schoot komen zitten.

Ik gun dat jou ook. Dus ik deel mijn oplossing graag met jou. Je bent welkom in de salon, of ik wil je leren hoe je het zelf kunt doen met suiker. Het maakt mij niet uit hoe, maar je hoeft geen haarprobleem meer te hebben. Ik heb een oplossing!

Als je geen geld hebt om naar de salon te gaan, dan leer ik je hoe je het zelf kunt doen. Je moet er wat tijd voor vrijmaken, maar het is supergoedkoop en goed voor je huid. Kijk maar op http://www.ontharendoejezelf.nl. Kun je je de luxe van een salon permitteren, dan maken we samen een plan om al die vervelende haren weg te halen. Zie: https://www.besilk.nl

Kortom, je hebt geen reden meer om nog bij de pakken neer te zitten. Je kunt vandaag beginnen om je haarprobleem op te lossen. Ik help je er graag mee!

Over de schrijver
Reactie plaatsen