Over poetsvisjes en scrubbende kippetjes
08 mei 2020 

Over poetsvisjes en scrubbende kippetjes

Soms lees ik artikelen waarin de schrijver uitlegt dat de beste verzorging voor de huid geen verzorging is. Gewoon wassen met water en zeep is meer dan voldoende. Alles wat er bedacht is aan crèmes, poedertjes, tonics is vooral ‘geld uit de zak klopperij’, marketing en absoluut tegennatuurlijk.

Natuurlijk mag van mij iedereen hierover denken wat-ie wil. Maar ik heb wat kanttekeningen over de tegennatuurlijkheid van lichaams- of huidverzorging.

Zo tegennatuurlijk vind ik het niet om mijn lichaam te verzorgen. Ik poets mijn tanden, douche of ga in bad, ga regelmatig naar een sauna. Maar al die tijd die ik daaraan besteed, is niets in vergelijking met de tijd die mijn kat neemt om haar vacht en huid te verzorgen.

Zij neemt meerdere keren per dag uitgebreid de tijd om alles, overal schoon te likken. Ze lijkt daar ook echt van te genieten trouwens, zoals ze een lekker plekje in het binnenvallende zonlicht zoekt voor haar wasbeurt.

Vissen hebben in de zee hun eigen kapsalon, bestaande uit poetsvisjes. Deze zee kappers verwijderen dode huidcellen, reinigen wondjes en halen parasieten weg. Ze werken op poetsstations en werken op een dag wel driehonderd klanten weg. Door lichaamstaal geven vissen aan dat ze graag gepoetst willen worden, echt fascinerend!

Varkens gebruiken modderbaden als zonnebrand crème.

Kippen gebruiken een stofbad als scrub.

Kortom, in de natuur zijn meer dan genoeg voorbeelden te vinden van lichaamsverzorging. Wat is er dan tegennatuurlijk wanneer wij scrubben, onszelf beschermen met zonnebrandcreme, of anderszins ons lichaam verzorgen?

We doen dit, net als poezen, visjes en kippetjes, allemaal om ons prettig te voelen. Het geeft een positieve boost wanneer je lekker schoon en fris de wereld in stapt. Daarnaast voel je je vrouwelijk en sexy wanneer je huid mooi verzorgd is. En heb je al ontdekt hoeveel heerlijker het voelt om schaamhaar weg te halen? Je huid is dan opeens veel sensitiever. Een aanrader!

De manier waarop wij ontharen is trouwens volledig natuurlijk. Suiker en water, niets dan dat. In onze filosofie zou je alles wat je op je huid smeert, ook op moeten kunnen eten. En dat hebben we doorgetrokken naar de producten die we gebruiken in onze salons. Dus ook de bodylotion is vrij van chemische bestanddelen. Met de argan olie, die de basis vormt voor de bodylotion, zou je ook de sla kunnen aanmaken. Het rozenwater wat we gebruiken komt uit Iran, waar ze dit in de keuken gebruiken om bijvoorbeeld cake en pudding te parfumeren.

Dus bij Be Silk kun je je met een gerust hart natuurlijk laten ontharen. En genieten van je mooie, zachte huid. Daar is niets tegennatuurlijk aan!

Dus… tot ziens in onze salon!

Over de schrijver
Reactie plaatsen