Je eerste Brazilian Wax

De eerste keer een Brazilian wax, dat kan heel spannend zijn. Het kan pijn doen en je weet niet hoe pijnlijk het wordt. Je moet ‘bloot’ liggen en dat is best eng. Alle redenen om het spannend te vinden.

Wij van Be Silk begrijpen dat. En we kunnen je gerust stellen: voor ons is het niet de eerste keer. We helpen je er doorheen, vriendelijk en professioneel. We gaan goed voor je zorgen.

We hebben een kort intake gesprek, waarbij we vragen of je last hebt van allergien, of dat er bijzonderheden zijn waar we rekening mee houden (zo is het handig om te weten wanneer je een intieme piercing hebt). Je kunt altijd zelf aangeven welke haartjes weg moeten en of je misschien een streepje wilt, of een driehoekje en hoe breed dat moet zijn.

Je kunt ons werkelijk alles vragen, wij zijn specialist op dit gebied. Heb je last van haartjes in je bilspleet? Het is echt niet gek om te vragen of wij ze weg willen halen. Voor ons is dat dagelijks werk, wij weten dat overal haar kan groeien en staan er niet gek van te kijken.

We laten je de behandelruimte zien, waar je je om kunt kleden. Daar staat ook de behandelstoel klaar. Als je je slipje uit hebt, kun je gaan zitten. We brengen de stoel op de goede werkhoogte en knippen de werklamp aan. Deze lamp geeft heel helder licht, zodat we de haartjes goed kunnen zien.

Nadat we allebei goed weten welke haartjes weg moeten, gaan we beginnen om je huid voor te bereiden. Dat doen we met een lotion. Daarna brengen we talkpoeder aan. Dit zorgt ervoor dat de huid goed droog is: dan glijdt de suiker niet weg.

We beginnen met een klein stukje aan de zijkant, bij je lies. Dan merk je dat de suiker niet warm of koud voelt (we werken met suiker op lichaamstemperatuur) en voel je wat voor pijn je kunt verwachten.

Voor de meeste mensen valt het dan heel erg mee en kunnen we rustig verder gaan.

Voor sommigen is het toch even slikken. Gelukkig merk je ook, dat de pijn maar heel kort duurt. Als je adem haalt, is de pijn alweer weg. We nemen de tijd om je goed op adem te laten komen. En als het nodig is, halen we een glaasje water voor je.

Wij vinden je geen aansteller wanneer je veel last hebt van de pijn. De pijn is voor iedereen anders: bij de een komen de haartjes van heel diep uit de huid, bij een ander liggen ze veel meer aan de oppervlakte. En als ze van diep komen, doet het meer pijn. Sommige dames hebben heel veel haar – ook dat is pijnlijker dan een paar haartjes weghalen. Wij hebben er geen oordeel over, wij helpen je er doorheen en zorgen voor een mooie gladde huid.

Op een bepaald moment kan het gebeuren dat je opeens enorm begint te zweten. Dit is een normale reactie van je lichaam. Meestal is dat ook het moment waarop je denkt: ‘waarom doe ik dit eigenlijk?’ Gelukkig weet je na afloop weer precies waarom je dit deed – en ben je er superblij mee.

We hebben een speciale techniek om de haartjes op de meest gevoelige plekken snel weg te trekken. En dan is het eigenlijk al klaar voordat je er erg in hebt.

Het laatste bijwerken, daar voel je niets meer van. We controleren of alle haartjes goed weg zijn en verwijderen de suikerrestjes met wat rozenwater. Dan verzorgen we je huid met onze speciale lotion. Hierin zit veel argan olie, wat je huid optimaal verzorgd.

Tijdens de behandeling leggen we je alles uit en vertellen we je wat je kunt verwachten. We vertellen je ook over de gratis bijwerksessie (dit is een unieke actie van Be Silk). Deze kun je direct na de behandeling inplannen. Als je daar meer over wilt lezen, klik dan hier.

Na afloop van de behandeling merk je al meteen verschil. Het voelt heel fris, schoon en glad. Het voelt beter dan wanneer je net geschoren hebt. Je hebt geen pijn meer. Soms kan je huid nog een beetje geïrriteerd zijn. Maar that’s it.

Je huid heeft nog wat rust nodig. Dus katoenen ondergoed is een aanrader. Een kanten slipje met een skinny jeans is een slecht idee: dat schuurt zo strak over je huid heen.

Ga lekker met een kop thee thuis op de bank zitten en app je vriendinnen dat je het gedaan hebt, je eerste Brazilian wax. #trots.

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn... Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om 'te mooi om...

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button