over poetsvisjes en scrubbende kippetjes

Soms lees ik artikelen waarin de schrijver uitlegt dat de beste verzorging voor de huid geen verzorging is. Gewoon wassen met water en zeep is meer dan voldoende. Alles wat er bedacht is aan crèmes, poedertjes, tonics is vooral ‘geld uit de zak klopperij’, marketing en absoluut tegennatuurlijk.

Natuurlijk mag van mij iedereen hierover denken wat-ie wil. Maar ik heb wat kanttekeningen over de tegennatuurlijkheid van lichaams- of huidverzorging.

Zo tegennatuurlijk vind ik het niet om mijn lichaam te verzorgen. Ik poets mijn tanden, douche of ga in bad, ga regelmatig naar een sauna. Maar al die tijd die ik daaraan besteed, is niets in vergelijking met de tijd die mijn kat neemt om haar vacht en huid te verzorgen.

Zij neemt meerdere keren per dag uitgebreid de tijd om alles, overal schoon te likken. Ze lijkt daar ook echt van te genieten trouwens, zoals ze een lekker plekje in het binnenvallende zonlicht zoekt voor haar wasbeurt.

Vissen hebben in de zee hun eigen kapsalon, bestaande uit poetsvisjes. Deze zee kappers verwijderen dode huidcellen, reinigen wondjes en halen parasieten weg. Ze werken op poetsstations en werken op een dag wel driehonderd klanten weg. Door lichaamstaal geven vissen aan dat ze graag gepoetst willen worden, echt fascinerend!

Varkens gebruiken modderbaden als zonnebrand crème.

Kippen gebruiken een stofbad als scrub.

Kortom, in de natuur zijn meer dan genoeg voorbeelden te vinden van lichaamsverzorging. Wat is er dan tegennatuurlijk wanneer wij scrubben, onszelf beschermen met zonnebrandcreme, of anderszins ons lichaam verzorgen?

We doen dit, net als poezen, visjes en kippetjes, allemaal om ons prettig te voelen. Het geeft een positieve boost wanneer je lekker schoon en fris de wereld in stapt. Daarnaast voel je je vrouwelijk en sexy wanneer je huid mooi verzorgd is. En heb je al ontdekt hoeveel heerlijker het voelt om schaamhaar weg te halen? Je huid is dan opeens veel sensitiever. Een aanrader!

De manier waarop wij ontharen is trouwens volledig natuurlijk. Suiker en water, niets dan dat. In onze filosofie zou je alles wat je op je huid smeert, ook op moeten kunnen eten. En dat hebben we doorgetrokken naar de producten die we gebruiken in onze salons. Dus ook de bodylotion is vrij van chemische bestanddelen. Met de argan olie, die de basis vormt voor de bodylotion, zou je ook de sla kunnen aanmaken. Het rozenwater wat we gebruiken komt uit Iran, waar ze dit in de keuken gebruiken om bijvoorbeeld cake en pudding te parfumeren.

Dus bij Be Silk kun je je met een gerust hart natuurlijk laten ontharen. En genieten van je mooie, zachte huid. Daar is niets tegennatuurlijk aan!

Dus… tot ziens in onze salon!

Posted On 6 mei 2020

Written by Miriam

Ik ben de eigenaresse van Be Silk en ben dus ook verantwoordelijk voor de website. Naar eer en geweten wil ik deze met goede informatie vullen.

Related Posts

Bij ons ben je echt VIP

Be Silk verwelkomt je graag als vaste klant en biedt je dan ook bijzondere voordelen. Wanneer je als vaste klant in de salon komt, krijg je na 10 aansluitende behandelingen (met een minimale besteding van €40 per behandeling) de...

‘Doen jullie ook mannen?’

Ongeremde borstharen, wilde haren op billen of riekend okselhaar zijn bij geen enkele man aantrekkelijk. Liever zien we de mooie gladde huid strak over de spieren van een topatleet, zwemmer of wielrenner. Het is niet alleen sexy om een gladde huid te hebben, je hebt...

Definitief ontharen

Het klinkt als een sprookje: blijvend ontharen. Nooit meer stoppels. Zonder zorgen een korte rok aan met mooie gladde benen. Altijd zachte oksels. Haast te mooi om waar te zijn... Droom jij hierbij weg? Of gaan er alarmbellen rinkelen? Als iets klinkt om 'te mooi om...

0 reacties

Wat vind jij ervan?

Call Now Button